7e exercici (i últim): Podcast i video

Posted: 18 Mai, 2010 in General
Etiquetes: , ,

Què és un podcast? Quines són les característiques del format video quan parlem d’internet? Consumeixes un o l’altre? En publiques o n’has publicat alguna vegada? Quines són les plataformes principals en ambdós casos?

El que us demano en aquest darrer exercici és que publiqueu una entrada que respongui a totes les preguntes plantejades d’una manera ordenada i lògica, i que al mateix temps estigui plagada d’exemples (plataformes, publicacions concretes…).

A més, i com que és l’exercici final, us proposo que us atreviu a crear un video o un podcast, que el pugeu a internet i que el publiqueu juntament amb l’entrada. No és obligatori per aprovar l’exercici (vull dir aquesta darrera part, l’exercici sí), però qui ho faci pujarà nota. Algú s’atreveix? Per predicar amb l’exemple, jo us deixo un curtmetratge on vaig participar (disculpes perquè l’audio és dolent i la imatge un pèl fosca, però no teníem mitjans tècnics suficients):

Anuncis
Comentaris
 1. Montse Buscallà ha dit:

  Suposo que no cal que nosaltres fem un curt, ni que tampoc sortim a les imatges?

  • Javier Leiva ha dit:

   Es pot crear un video o un podcast sense que necessariament hagi d’aparèixer la persona que el crea (bé, en el podcast sortiria la teva veu, això sí). Per tant: no cal que facis un curt ni que surtis a les imatges. El curt era un exemple de video fet per mi mateix i no agafat d’un altre, simplement.

 2. Montse Mora ha dit:

  I si enlloc de pujar nota serveix d’examen???

 3. montsemora ha dit:

  Ho havia d’intentar…

 4. valledemena ha dit:

  Javier,

  He creado un archivo de audio MP3 con el programa Audacity y no lo puedo colgar en WordPress. He mirado los formatos que acepta y no es ninguno de los que me ofrece Audacity para guardar el proyecto. Si que he visto que en WordPress para poder colgar un archivo audio MP3 tengo que aumentar el espacio a 3GB, pero no acierto a averiguar como se hace.¿Me puedes echar una manita?

  Gracias mil

  • Javier Leiva ha dit:

   El truco está en usar otra plataforma para alojar el archivo de audio. La pista: una plataforma de podcast que te permita subir el archivo y mostrarlo en un sitio externo (en este caso WordPress) 🙂

 5. valledemena ha dit:

  Otra cosa, en qué formato está el video que acompaña a las tasca 7? Mi ordenador no me lo deja ver,

  Gracias de nuevo,

  • Javier Leiva ha dit:

   Es un video de Youtube metido en esta entrada y el formato es el de siempre de Youtube, así que si ves otros videos (que no lo sé, claro) deberías ver este. Quizá era algo temporal…

   De todos modos esta es la dirección del video en Youtube:

 6. Montse ha dit:

  Es pot penjar un vídeo sense el VideoPress directament al bloc? L’administrador no accepta els formats de vídeo. Com ho hem de fer si no volem passar pel Youtube

  • Javier Leiva ha dit:

   No, no es pot. Aquesta és una de les característiques del video: normalment cal buscar un lloc tipus Youtube o Vimeo perquè no tothom ofereix el seu allotjament. El motiu és que els arxius de video pesen molt un servidor d’aquest tipus és carissim de mantenir.

   • eva romero ha dit:

    Per si us serveix, jo no he fet més que afegir el vídeo amb la icona del costat de la de les fotos. També hi ha que dir que és una piltrafa gravada amb el meu mòbil, que és una altra piltrafa. Per què l’he pogut pujat, és un misteri.

 7. gracielisima ha dit:

  Hola Javier. Una pregunta, ¿se puede decir que la fecha tope para el último ejercicio es el 6 de Junio??? Si no es así, podrías más o menos poner una fecha tope??? 😦

  Es que estamos con los finales y con tanta asignatura y ejercicios y exámenes…..etc. trato de organizarme un poco con las fechas. Gracias!!

 8. eva romero ha dit:

  Dues preguntetes:
  1. Quan podràs informar-nos sobre l’examen?
  2. Ens diràs a cadascú les notes dels nostres exercicis abans de l’examen?

  Per anar organitzant-nos, més que res. 🙂

 9. Montse ha dit:

  Ostres Javier, ara em trobo que tinc el vídeo a Vimeo i el WordPress no l’accepta aquesta plataforma, pot ser? No m’havia fixat que només oferia tres possibles plataformes des d’on pujar els vídeos? Hi ha alguna solució que no sigui haver de penjar el vídeo al Youtube?

  • Javier Leiva ha dit:

   Sí que pots posar videos de Vimeo. Has de modificar el codi que et dóna per posar un video de Youtube: on posa

   [youtube –> ha de posar [vimeo

   I llavors poses l’adreça del video de Vimeo en comptes de la de Youtube

   🙂

 10. Montse ha dit:

  Javier, ja ho havia provat i no se’m inseria. Ara he vist que no hi havia posat els claudàtors i tot i posant-los tampoc em funciona…

 11. Hola Javier

  Puedo hacer el video con mi webcam y subirlo a wordpress tal como lo ha hecho Eva??

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s