4rt exercici: Twitter

Posted: 14 Abril, 2010 in 1
Etiquetes: ,

Després de deixar uns dies per intentar que tots estiguessiu a lloc amb els exercicis (no hi haurà més períodes “sabàtics”) ens disposem a fer el següent exercici de l’assignatura. En aquesta ocasió ens acostem al microblogging i més en concret a Twitter.

Possiblement alguns de vosaltres ja coneixeu Twitter, però els que no en sabeu res podeu veure un video de Commoncraft que ho explica de manera molt senzilla:

Per saber-ne més i començar a utilitzar-ho: The Twitter guide book (fent una cerca senzilla a qualsevol cercador podeu trobar guies en català o castellà).

Una vegada hagueu entès de què es tracta i hagueu vist com es fa servir, etc., caldrà que escriviu una entrada al vostre blog on esmenteu:

 • Almenys tres aplicacions bibliotecàries de l’eina (és a dir, maneres i objectius concrets: orientats a un servei, a una difusió, etc.). Cal que exemplifiqueu amb casos concrets, adreces de comptes reals de Twitter on es faci el que dieu.
 • Almenys tres aplicacions empresarials de l’eina. Igualment, amb exemples concrets que ho il·lustrin.
 • Utilitzeu o utilitzarieu l’eina amb una finalitat personal? En cas que sí, quin tipus de missatges hi publicarieu i perquè us sembla útil? En cas que no, per què? Quins són els vostres arguments en contra?

Es valorarà especialment que intenteu buscar exemples originals. És a dir, que no vull que repetiu exemples concrets que ja hagin esmentat altres companys.

I per suposat, si voleu dir-hi més coses… endavant 🙂

Anuncis
Comentaris
 1. eva romero ha dit:

  Com va sent habitual, tinc una pregunta: hem de donar-se d’alta al Twitter per fer l’exercici? Això no és igual que el Facebook? I si és igual, jo que ja tinc Facebook, també tindré Twitter? Abans de fer-me el bloc, jo no existia a la xarxa, i ara només faig que eixir per tots llocs! Bufff, quines ganes tinc de tornar a l’anonimat!

 2. Javier Leiva ha dit:

  Hola Eva,

  No obligo a que us doneu d’alta, tot i que lògicament és difícil poder parlar amb propietat d’un servei si no s’ha provat directament. En qualsevol cas l’exercici esta plantejat de manera que no sigui 100% imprescindible.

  En general, sí que m’agradaria dir-vos que haureu de perdre la por a acostar-vos a aquestes eines, ja que la biblioteca no només no ha de donar l’esquena al nous formats sino que ha de ser capdavantera. I bé, esteu estudiant per ser bibliotecaris 🙂

  Per acabar… no hi ha cap problema a que us doneu d’alta amb un nom de perfil que no us identifiqui directament. Per allò de la privacitat, ho dic.

 3. eva romero ha dit:

  aaaahhh… això faré, hem posaré una màscara virtual (un pseudònim, vaja)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s