Algunes recomanacions

Posted: 8 Març, 2010 in 1
Etiquetes: , ,

He estat llegint els articles que heu escrit a propòsit de la primera tasca i en general estan força bé. M’alegra que en força casos no us heu limitat a resumir els articles de partida sino que heu intentat donar un enfocament personal al text. Això està molt bé perquè ens permetra tenir diferents punts de vista de tots els temes que anem veient, i no 24 resums quasi repetits.

Ara que ja heu començat quasi tots (els que no, ja aneu tard) us vull passar alguns enllaços amb recomanacions. M’interessa especialment que us llegiu atentament el dels enllaços, ja que l’hipertext com a concepte és el que dóna sentit a internet.

Anuncis
Comentaris
 1. MONTSE ha dit:

  Enllaçar és important, tal com diu l’últim d’aquests articles que ens recomanes, però com? Veig que en aquest article i també en el teu post els enllaços s’obren a la mateixa finestra i a mi personalment m’agrada més que s’obrin en una altra finestra. Obrint-se a la mateixa finestra has d’utilitzar la fletxeta del navegador per tornar allà on eres i a vegades ni així i em trobo que ho he tancat tot sense ni adonar-me’n. Obrint finestres noves, a més, et queden les informacions per si potseriorment les vols mirar més detingudament o aplicar-hi altres opcions del navegador i no interrompre la lectura en què estàs concentrat. Com diu la Maria, a mi també em costa molt concentrar-me quan vaig d’aquí cap allà contínuament. Hi ha alguna recomanació respecte a això?

  • Javier Leiva ha dit:

   Hola Montse,

   Per fer-ho has d’utilitzar l’atribut _blank de l’etiqueta a (html). Ets lliure de fer-ho, però et comento que és una recomanació a nivell d’usabilitat no fer-ho. Et passo una referència a tall d’exemple:

   Los visitantes quieren tener el control de todo lo que ocurre en su navegador. Si quieren abrir en enlace en una nueva ventana, lo harán. Sino quieren, no lo harán. Si eres tu quien abre el enlace en una nueva ventana estas tomando una decisión que no te coresponde.

   Font: http://www.nerv.es/blog/10-pesadillas-de-la-usabilidad-que-deberias-evitar/#ixzz0hkrPpMCH

   Fins aviat 🙂

 2. maria ha dit:

  Veig que la Montse i jo coincidim en moltes coses…
  Jo fins ara havia enllaçat els blogs dels companys perquè s’obrissin en pestanyes noves, perquè és la manera que a mi em resulta més còmode navegar per internet, pels mateixos motius que argumenta la Montse. Sí que és veritat que estem prenent una decisió pels visitants, però tampoc hi ha tanta diferència entre clicar la fletxeta d’anar endarrere del navegador si la pàgina s’ha obert en la mateixa finestra i clicar la creueta per tancar la que tens oberta si s’ha obert una pàgina nova, no?

  • Javier Leiva ha dit:

   No hi ha diferència… excepte si penses en internautes novells. La fletxa Enrere està clara al navegador, però si tens poc coneixement de navegació el fet que s’obri una finestra nova (i desaparegui el que estaves veient) on no pots tornar perquè el botó Enrere no fa res (recordeu que és finestra nova i no hi ha historial, no hi ha enrere on anar) pot desorientar. No és tan evident que tothom sigui conscient que s’ha obert una finestra nova i la que tenia està al darrere.

   En fi, és un tema força estudiat però cadascú té les seves preferències. No seré jo qui us digui quina ha de ser la vostra decisió final en aquest tema 🙂

 3. pebrenegre ha dit:

  Gràcies pels enllaços.
  M’encanta el blog Microsiervos, i també Las letras y las cosas, del mateix autor de Tres ideas (y poco más) sobre los blogs. Ja els he fitxat tots dos als favorits. Ara he de mirar de colocar-los en algun lloc visible del meu blog, “pa lucirlos”.
  Una pregunta: ¿puc canviar el format de text en fer comentaris (p.ex. usar cursiva, negretes, etc.)? Potser sembla una perogullada però no sé com fer-ho.
  Àngels

  • Javier Leiva ha dit:

   Es pot donar format als comentaris, i per fer-ho cal emprear directament html. Per exemple: negreta. És clar, has de saber html…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s